ОСТАННІ НОВИНИ

Значний вплив на полі бою: Умєров подякував Остіну за ATACMS

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони України Рустем Умєров подякував своєму американському колезі за надані ракети ATACMS. Про це він повідомив у своєму Facebook.

«Вдячний керівництву США та міністру Остіну за надання Україні ATACMS. Ця зброя матиме значний вплив на полі бою», – наголосив Рустем Умєров.

Під час телефонної розмови глава Міноборони України розповів також Ллойду Остіну про ситуацію на фронті.

Зі свого боку у Пентагоні додали, що Остін підтвердив готовність Білого дому звернутися до Конгресу з проханням виділити кошти, необхідні, аби Україна продовжувала боротися з окупантами. Як відомо, президент США Джо Байден пропонує передбачити на це більше 61 млрд доларів.

Остін та Умєров також обговорили успішні результати засідання Контактної групи з питань оборони України, яке нещодавно відбулося у Брюсселі.

Нагадаємо, у ніч на 17 жовтня на 17 жовтня внаслідок завдання вогневого удару по аеродромах Бердянська та Луганська окупанти зазнали значних втрат. Того ж дня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ отримали від США ракети ATACMS.

Західні ЗМІ писали, що Штати таємно передали Україні близько 20 далекобійних ракет ATACMS. Згодом США підтвердили, що надали ракети ATACMS дальністю 165 км, тобто з касетною боєголовкою.

Зі свого боку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що США постачатимуть ATACMS Україні на постійній основі.

Раніше Володимир Зеленський висловлював сподівання, що Україна зможе отримати від США ATACMS вже цієї осені. За його словами, це дозволить не робити паузи у контрнаступі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *