ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський сподівається на отримання ATACMS вже цієї осені

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський говоритиме з президентом США Джозефом Байденом щодо надання Україні далекобійних ракет ATACMS вже цієї осені. Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

«Я маю надію, що говоритиму з президентом Байденом. Його думка і підтримка для мене є дуже важливі. Вважаю, що він може перегорнути цю сторінку війни, одного разу він вже так зробив із HIMARS, це було дуже важливо. Тож стосовно ATACMS я говоритиму з президентом Байденом знову, це не перші переговори, ми просуваємося. Я сподіваюся, ми їх отримаємо восени, бо для нас дуже важливо не робити паузу у цьому контрнаступі. Тому вони (ракети, – ред.) дуже потрібні», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, напередодні видання Financial Times повідомило, що президент США Джо Байден наближається до ухвалення рішення про передачу Україні ракет ATACMS дальнього радіусу дії.

Київ уже тривалий час просить американських партнерів їх надати, аби ЗСУ могли уражати російських окупантів у глибшому тилу. Сам Байден, коли його періодично запитують саме про ATACMS, каже, що це питання не знімають із розгляду, ця тема «все ще в грі».

Як відомо, президент України Володимир Зеленський наприкінці вересня збирається здійснити робочий візит у США. Попередньо відомо, що він планує виступити на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, яке відбудеться 19-25 вересня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *