ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові визначилися з новим керівником управління охорони історичного середовища

Андрій Котенський

|

Міське управління охорони історичного середовища, попередній керівник якого був спійманий на хабарі, очолить архітекторка Тетяна Балукова. Її кандидатуру погодила експертна рада, за результатами публічного відбору кандидатів на цю посаду. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

За словами керівниці управління персоналом ЛМР Лілії Савич, Тетяна Балукова має досвід роботи у сфері збереження історичної спадщини у Львові. Зараз працює за фахом в одній з архітектурних компаній в німецькому Лейпцигу. На посаду керівника управління охорони історичного середовища вона буде призначена з 5 грудня цього року.

Також повідомляється, що Тетяна Балукова закінчила НУ «Львівська політехніка» (спеціальність «містобудування»), згодом проходила стажування за кордоном.

У Львові, зокрема, очолювала ЛКП «Архітектурно-археологічна служба» і працювала архітекторкою  –  консультанткою в проєкті GIZ GmbH «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова». З 2019 року живе у Німеччині та до цього часу працює архітекторкою в інженерному бюро країни.

«Переможницею конкурсу, цілком заслужено, стала Тетяна Балукова. Вона вже мала досвід співпраці з міськрадою, проявила себе як людина, яка знає професію і чим живе історичне середовище Львова. Крім того, у пані Тетяни є дуже цінний міжнародний досвід. Вона кілька років живе за кордоном та працює архітекторкою у Німеччині. Зараз вона є співробітницею німецької структури тому до роботи у Львові вона зможе приступити на початку грудня», – розповіла Лілія Савич.

Переможниця відбору повідомила, що працюватиме над модернізацією процесів очолюваного управління.

«Я вдячна за довіру членам експертної ради… Спробую, зважаючи на мій досвід роботи в західній Європі, модернізувати управління охорони історичного середовища та оптимізувати процеси праці», – зазначила Тетяна Балукова.

Нагадаємо, публічний відбір кандидата на посаду керівника управління охорони історичного середовища у Львові провели 5 жовтня. Тоді члени експертної ради заслухали сімох кандидатів, які презентували своє бачення розвитку управління та роботи у сфері захисту культурної спадщини. Заслуховування транслювалось онлайн.

Окрім посадовців мерії, до експертної ради входили керівниці Центру міської історії Софія Дяк та БФ «Спадщина UA» Ганна Гаврилів, історик та історик мистецтва Богдан Шумилович, радниця міського голови Львова з питань збереження культурної спадщини Лілія Онищенко.

Нагадаємо, 15 серпня Георгія Корнєєва, який останні три роки працював в управлінні охорони історичної спадщини Львівської міськради, затримали за підозрою в хабарі. За даними слідства, разом зі спільницею за ці гроші він обіцяв підприємцю посприяти в погодженні документів, необхідних для переплановування квартири для відкриття магазину.

На момент затримання Корнєєв був тимчасовим керівником управління, оскільки діюча очільниця перебувала у відпустці. За час роботи у мерії він займався реставраціями та мозаїчною спадщиною Львова, а також декомунізацією.

17 серпня стало відомо, Георгій Корнєєв після Революції Гідності дав інтерв’ю російським пропагандистам. У ньому він стверджував, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої «Галицької республіки», а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями». На момент запису цього скандального інтерв’ю Корнєєв був ще студентом.

Сепаратистськими висловлюваннями львівського експосадовця вже зацікавилась Служба безпеки України, яка ініціювала проведення низки експертиз.

Однак 18 серпня експосадовець вийшов з СІЗО, під заставу 155 тисяч гривень.

Після цього скандалу, у Львівській міській раді пообіцяли повне перезавантаження управління охорони історичного середовища після скандалу з його тимчасовим керівником.

До цього управління охорони історичного середовища 16 років поспіль очолювала Лілія Онищенко. Її звільнили з управління охорони історичного середовища Львівської міської ради на початку 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *