ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії Львова відреагували на скандал із посадовцем Корнєєвим

Наталя Дуляба

|

У Львівській міській раді обіцяють повне перезавантаження управління охорони історичного середовища після скандалу з його тимчасовим керівником Георгієм Корнєєвим. Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

28-річного Георгія Корнєєва, спійманого 15 серпня за підозрою у хабарництві, вже звільнили. Для призначення нового керівника управління охорони історичного середовища у мерії планують оголосити відкритий конкурс.

Крім того, Андрій Москаленко анонсував «повне перезавантаження» цього управління, але у деталі наразі не став вдаватися.

Водночас заступник мера жорстко висловився про Корнєєва, оскільки такі персони, на його думку, знецінюють роботу тих, хто у владних структурах працює чесно.

«Я сказав це колективу управління, повторю це публічно: через таких муда… будуть знецінювати людей, які працюють віддано і чесно. В суспільстві і так майже ненависть виникла до людей в публічному управлінні. Такі випадки не дають надії, що молоді й класні захочуть йти у владу, що є критично важливим насправді. Але я пишу це саме для того, щоб класних людей підтримати і об’єднати. Хабарники і зрадники мають сидіти в тюрмі. Пройдемо і через це», – відзначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, 15 серпня Георгія Корнєєва, який останні три роки працював в управлінні охорони історичної спадщини Львівської міськради, затримали за підозрою в хабарі. За даними слідства, разом зі спільницею за ці гроші він обіцяв підприємцю посприяти в погодженні документів, необхідних для переплановування квартири для відкриття магазину.

На момент затримання Корнєєв був тимчасовим керівником управління, оскільки діюча очільниця перебувала у відпустці. За час роботи у мерії він займався реставраціями та мозаїчною спадщиною Львова, а також декомунізацією.

Втім вже 17 серпня стало відомо, Георгій Корнєєв після Революції Гідності дав інтерв’ю російським пропагандистам. У ньому він стверджував, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої «Галицької республіки», а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями». На момент запису цього скандального інтерв’ю Корнєєв був ще студентом.

Сепаратистськими висловлюваннями львівського експосадовця вже зацікавилась Служба безпеки України, яка ініціювала проведення низки експертиз.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *