ОСТАННІ НОВИНИ

Стали відомі деталі затримання на хабарі посадовця мерії Львова

Наталя Дуляба

|

Георгія Корнєєва, який виконує обов’язки керівника управління охорони історичної спадщини Львівської міськради, затримали на отриманні 1500 доларів хабара. За ці гроші він обіцяв підприємцю посприяти із «вирішенням» перепланування приміщення під магазин. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці не вказують імені посадовця, однак уточняють, що на хабарі погорів в.о. начальника одного із управлінь Львівської міської ради. Напередодні ЗМІ вже писали, що йдеться про Георгія Корнєєва, який був заступником керівника управління і водночас тимчасовим керівником структури.

Донедавна міське управління охорони історичного середовища 16 років поспіль очолювала Лілія Онищенко-Швець. На початку 2023 року стало відомо про її звільнення, на цю посаду призначили іншу працівницю управління. Про те, що Георгій Корнєєв став в.о. начальника управління, у мерії Львова офіційно не повідомляли. Станом на 13 січня 2023 року його позиціонували як заступника начальника управління охорони історичної спадщини.

За даними слідства, на хабарі у 1500 доларів затримали самого Корнєєва та його спільницю, якою виявилась, як додають в СБУ, місцева архітекторка. За ці кошти вони обіцяли підприємцю допомогти з документацією для перепланування приміщення в центрі Львова під магазин.

«Службовець вимагав хабар за погодження технічної документації з облаштування окремого входу в квартиру, яку підприємець готував для відкриття магазину. Чоловік брав гроші через посередницю. Жінка достеменно знала, що бере участь у злочинній схемі одержання неправомірної вигоди», – кажуть прокурори.

Затримали обох фігурантів напередодні на «гарячому», а 16 серпня правоохоронці завершили обшуки в приміщеннях міського управління охорони історичного середовища та за місцем проживання посередниці. Під час них було виявлено та вилучено всю суму хабара і відповідну дозвільну документацію.

Наразі чиновнику-хабарнику та його спільниці оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.5 ст. 27 (пособництво);
  • ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі триває слідство. Правоохоронці встановлюють усі обставини злочину та нових осіб, які можуть бути причетні до схеми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *