ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ зацікавилась сепаратистськими заявами експосадовця мерії Львова Корнєєва

Наталя Дуляба

|

Служба безпеки України вивчає інтерв’ю, яке після Революції Гідності російським пропагандистам дав Георгій Корнєєв – донедавна тимчасовий керівник управління охорони історичного спадщини Львівської міськради, що погорів на хабарі. Про це Львівському порталу повідомила речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

Спецслужби взялись вивчати резонансне інтерв’ю восьмирічної давності, у якому Георгій Корнєєв розповідав російським пропагандистам, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої «Галицької республіки», а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями». Висновки щодо таких висловлювань мають надати експертизи, які ініціювала СБУ.

«Наразі кримінальне провадження не відкрито, вивчається інформація, яка була опублікована у відкритих джерелах. Матеріали проаналізують експерти і за результатами експертизи буде прийнято відповідне рішення», – розповіла Роксолана Яворська.

Зазначимо, що про скандальне інтерв’ю Георгія Корнєєва стало відомо лише 17 серпня цьогоріч, хоча його він дав російському пропагандистському виданню ще у 2015-му, будучи студентом «Львівської політехніки».

У ньому Корнєєв, розмовляючи російською мовою, стверджує, що галичани нібито легко погодились би стати окремою республікою в складі федеративної України за прикладом терористичних організацій «ЛНР», «ДНР». Він вважає, що якби у 1990-х Україна стала федерацією, то могла б зберегтись у тодішніх кордонах.

Також Георгій Корнєєв висловився щодо львівських «націоналістів і бандерівців», які, за його словами, «не розуміють ідеології нацизму і соціал-націоналізму Гітлера, однак підтримують його». Самих мешканців Заходу України він назвав «холуями та пристосуванцями».

Як відомо, 15 серпня Георгія Корнєєва, який останні три роки працював у мерії Львова, затримали за підозрою в хабарі. За даними слідства, разом зі спільницею за ці гроші він обіцяв підприємцю посприяти в погодженні документів, необхідних для переплановування квартири для відкриття магазину.

28-річний Георгій Корнєєв працював в управлінні охорони історичної спадщини Львівської міськради, був заступником керівниці Лілії Онищенко, а після її звільнення на початку 2023 року став тимчасовим очільником управління. До цього він займався реставраціями та мозаїчною спадщиною Львова, а також декомунізацією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *