ОСТАННІ НОВИНИ

Як пілоти в Україні навчаються на симуляторах F-16

Наталя Дуляба

|

Поки українські пілоти проходять навчання за кордоном на сучасних західних винищувачах, їхні колеги в Україні теж часу не гають і опановують F-16 за допомогою симулятора. Про це Львівському порталу повідомили у Повітряних Силах.

Такі авіаційні симулятори мають майже всі бригади тактичної авіації. Тому пілоти, які є в Україні, не лише вивчають всі відмінності літаків F-16, а й можуть попрактикуватись у польотах, хоч і віртуальних.

«Це виконання практичних польотів на таких системах як одиночно, так і в групі. При цьому льотчики можуть знаходитись у будь-якій точці України. Отримавши такі знання, пілоти виїжджають у країни-партнери, що скорочує тривалість їхньої там підготовки», – розповідає представник Командування підготовки Повітряних Сил Олександр Дяків.

При цьому на симуляторі пілоти «літають» над територією України – завантажені у програму карти є актуальними.

«Ми всі розуміємо, що майбутнє за винищувачами F-16 або іншого типу, які нам нададуть західні партнери. Тому потрібно вже готуватися, вивчати обладнання кабіни, систему озброєння та його застосування», – каже зі свого боку льотчик Су-27 Андрій.

Нагадаємо, Нідерланди дадуть Україні 42 винищувачі F-16, а Данія – ще 19. Таким чином наразі йдеться загалом про 61 літак F-16. Їх українські Повітряні Сили поступово отримуватимуть по завершенню навчання пілотів й техніків, які відбуватимуться у низці країн.

Також про намір дати Україні «певну кількість» F-16 заявила й Норвегія, в тому числі два літаки нададуть для навчань льотчиків. Таку можливість вивчає й Бельгія.

Раніше в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї, тобто від 36 до 64 літаків F-16. З цієї кількістю можна краще прикрити небо від ракет і дронів, а також Сили оборони під час наступальних операцій.

Тепер президент Володимир Зеленський говорить про 160 винищувачів F-16, саме така кількість не дозволить Росії домінувати в небі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *