ОСТАННІ НОВИНИ

Убивці 19-річної львівської студентки не вдалося оскаржити вирок

Наталя Дуляба

|

Вбивці 19-річної студентки Львівського університету Дарьї Косенок не вдалося оскаржити вирок суду – довічне позбавлення волі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про мешканця Житомира, імені якого правоохоронці не називають. Однак із ЗМІ відомо, що йдеться про 22-річного Нестора Литвинчука, якого у червні цьогоріч засудили до довічного позбавлення волі за вбивство 19-річної Дарьї Косенок (так за паспортом) – студентки, яка приїхала до Львова вчитись із Дніпропетровської області.

Хлопця визнали винним в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Доведено, що в березні 2021 року Нестор Литвинчук жорстоко розправився зі своєю 19-річною дівчиною. Для цього він приїхав до Львова, де зняв в оренду квартиру та запросив потерпілу у гості.

«Під час зустрічі між парою вкотре виник конфлікт, у ході якого обвинувачений наніс більше 20 ударів ножем у серце та груди дівчини. Від отриманих травм вона померла на місці. Для приховування вчинення злочину чоловік продовжив оренду квартири ще на добу, та втік, забравши усі свої речі і знаряддя злочину», – кажуть прокурори.

Дарью Косенок знайшли мертвою з численними ножовими пораненнями в грудях, зокрема, у серце та легені. Нестора Литвинчука, спіймали практично відразу в одному з хостелів Східниці, де він переховувався. Тоді суд обрав йому найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

Втім захист Нестора Литвинчука не погодився із винесеним вироком і подала апеляційну скаргу, в якій просила його скасувати.

Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокурорів, скаргу обвинуваченого залишив без задоволення, а покарання, призначене судом першої інстанції, – без змін.

Нагадаємо, що у межах слідства затриманому хлопцю провели судово-медичну експертизу у Львівській психіатричній лікарні та виявили в нього психічну хворобу. Однак проведена у Києві на вимогу батьків повторна експертиза спростувала попередні висновки експертів та встановила, що Литвинчук симулює психічний розлад. Після цього справу й передали до суду.

До винесення вироку Нестор Литвинчук перебував під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *