ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці, які розмістили ВПО, за місяць заощадили на електроенергії понад 2,2 млн грн

Партнерська стаття

|

Щоб заохотити підприємців розміщувати внутрішньо переміщених осіб (ВПО), Львівська обласна військова адміністрація спільно з ТОВ «Львівенергозбут» ініціювали оформлення постачання для підприємців, які розмістили внутрішньо переміщених осіб та організували на своїх підприємствах поселення, оплати тарифі за електроенергію за цінами для споживачів, а не для юридичних осіб.

Таким чином, у липні 2023 року підприємці, які розмістили внутрішньо-переміщених осіб, Спожили електроенергії на суму 3,56 млн гривень. Однак завдяки закону, який дозволив вираховувати з підприємців електроенергію за тарифами як для побутових споживачів, було сплачено ними близько 1,34 млн грн. Таким чином, підприємці змогли зекономити 2,22 млн гривень.

“Враховуючи наведене, зазначимо, що це дало змогу зменшити навантаження на бізнес в цей складний час, спрямувати зекономлені кошти на виплату зарплати працівникам і на розвиток підприємництва”, — зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства ЛОВА Богдан Кейван.

Графіки відключень електроенергії

Окрім цього, ПрАТ “Львівобленерго” з першого жовтня 2023 року ймовірно може запровадити обов’язкові графіки відключень для всіх підприємств. Ці графіки будуть актуальними та планованими незалежно від атак росії на українську енергетичну інфраструктуру.

Зазначається, що графіків вимкнень електроенергії у Львівській області для непобутових споживачів електроенергії може бути декілька видів: графіки погодинних відключень (ГПВ), графіки аварійних відключень (ГАВ), та спеціальний графік аварійних відключень (СГАВ).

Також вимкнення електроенергії на об’єктах Львівської області можуть відбутися через дію автоматично частотного розвантаження (АЧР) або спеціальної автоматики вимкнення навантаження (САВН).

Законопроект про ВПО

У Раді зареєстровано законопроєкт, №9051, у якому йдеться про реструктуризацію споживчих кредитів для ВПО під час воєнного стану.

Нещодавно Верховна Рада підтримала запровадження обов’язкової реструктуризації споживчих кредитів (грошей на картку) для людей з територій, охоплених війною, під час воєнного стану та 30 днів після нього.

Окрім цього у законопроекті йдеться про те, що на період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення колекторам заборонено вимагати борги з позичальників як із зони активних бойових дій, так і у тилових містах.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *