ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили амбулаторію клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку

Маркіян Рой

|

У четвер, 7 вересня, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі відкрили сучасний амбулаторний простір. На втілення проєкту витратили 3,2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі ЛОР.

Відкритий амбулаторний простір – це 3 функціональні кабінети, зона рецепції з медичним реєстратором, який координує потік пацієнтів, маніпуляційна кімната для проведення хіміотерапії, просторий зал очікування та дитяча зона, архів для документів та гігієнічна кімната (санвузол). Амбулаторія має окрему вентиляційну систему.

Нову амбулаторію створили у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. На втілення проєкту витратили 3,2 млн грн. Кошти для лікарні залучили БФ «Таблеточки» та ВБФ «АТБ» в рамках всеукраїнської акції «Мене це стосується! А тебе?».

«Значна частка пацієнтів, що потребують простих маніпуляцій чи введення «одноденно» хіміотерапії, зможуть отримати її одразу, не піднімаючись у стаціонарне відділення. Медики кажуть, що це життєво  важливо для пацієнтів стаціонару, які мають слабкий імунітет через лікування раку, бо суттєво мінімізує їхній контакт із потенційним джерелом інфекцій», – розповіли в лікарні.

«До нашої установи зараз прибувають діти з усіх регіонів України, частина з них залишається на лікування у нас,  частину – ми перенаправляємо за кордон.
Ми створили цей простір, консультуючись з нашими менторами з-за кордону і завдяки нашим благодійникам, нам вдалося створити таке чудове місце для наших дітей», – зазначив в.о.диркектор Центру Роман Кізима.

Амбулаторія також полегшить працю медиків Клініки дитячої онкології. Завдяки медичному реєстратору, який реєструватиме пацієнтів та працюватиме з документами, фахівці зможуть максимально зосередитись на роботі з хворими. А просторий архів дозволяє зберігати усю необхідну медичну документацію в одному місці та швидко віднаходити потрібні документи.

«До відкриття цього простору прийом амбулаторних пацієнтів, очікування результатів досліджень тощо проводились лікарем в одному кабінеті. Зазвичай це близько 10-15 пацієнтів щодня з особами, що їх супроводжують.Таке скупчення людей і відсутність просторих приміщень створювало дискомфорт і медикам, і хворим. Так з’явилась ідея створити окремі кабінети для амбулаторного прийому. І завдяки доброчинцям, фонду «Таблеточки» та мережі магазинів «АТБ» зараз маємо реалізований проект», – повідомив керівник Центру Роман Кізима.

Загалом з початку 2023 року фонд «Таблеточки» спрямував на допомогу онкохворим пацієнтам Центру майже 8 млн грн. Сюди входять ліки, вироби медичного призначення, лабораторні реагенти та інфраструктурні проекти, до яких належить і реалізація амбулаторного простору.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *