ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий повторно просить поліцію зупинити забудову ділянки із школою у Брюховичах

Андрій Котенський

|

Міський голова Львова Андрій Садовий повторно звернувся до голови Нацполіції Івана Вигівського щодо ситуації з можливим незаконним захопленням земельної ділянки у Брюховичах на вул. Широкій, 2. Йдеться про територію недобудованої школи, площею 3,4 га, яку ще у 2020 році, за кілька днів до своєї ліквідації, колишня селищна рада безкоштовно віддала під забудову. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Андрій Садовий просить голову Нацполіції:

– вжити заходів для зупинення будь-яких підготовчих чи будівельних робіт на вказаній території: ці землі мають бути збережені та використані в інтересах мешканців Львівської громади;

– перевірити законність рішень колишньої Брюховицької селищної ради щодо надання у постійне користування цієї ділянки і списання з балансу недобудованої школи та законність дій посадових осіб, які приймали такі рішення;

– дослідити природу походження коштів у ПГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» та фінансову можливість провести демонтаж недобудованої школи та здійснювати нове будівництво.

«Сподіваюся на справедливе та неупереджене розслідування цього кримінального провадження і притягнення до відповідальності посадовців колишньої селищної ради, які допустили такі свавільні та протиправні дії щодо земель громади та приміщення недобудованої школи», – йдеться у листі, адресованому голові Нацполіції.

Окрім цього, мешканці Брюхович також збирають підписи в прокуратуру проти забудови майже  3,5 га землі.

Нагадаємо, ділянку у постійне користування отримало Підприємство ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця». Організація декларувала, що планує збудувати на цій землі реабілітаційний центр для ветеранів війни. Однак, як з’ясувалося, центр реабілітації мав займати 500 м кв. із 44000 м кв. загальної площі нового будівництва.

Після створення Львівської міської територіальної громади місто звернулося до правоохоронних органів, відтак, було відкрите кримінальне провадження, яке ще не завершене. Далі судові органи двічі накладали та двічі скасовували арешт на цю земельну ділянку. Поміж тим, у жовтні минулого року місто зупинило  самовільні роботи з підготовки до будівництва та демонтувало незаконно встановлену будівельну огорожу.

Раніше Львівський портал повідомляв, що наприкінці жовтня 2022 року забудовник почав активну підготовку до будівництва на території недобудованої школи у Брюховичах, що на вул. Широкій, 2.

Як відомо, Брюховицька сільська рада списала недобудовану школу. А землю, на якій вона розташована, передали невідомій громадській організації. Мова про земельну ділянку зі школою та столітніми деревами, площею 3,4 га, яку Брюховицька селищна рада за кілька днів до своєї ліквідації безкоштовно передала під забудову.

У Львові переконані, що земельна оборудка незаконна, а відтак місто демонтувало встановлену огорожу та звернулося до суду.

Львівський апеляційний суд заборонив здійснювати будь-яке будівництво на території недобудованої школи у Брюховичах, яку колишня місцева влада віддала під забудову житлом. Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 5 грудня 2022 року. Але у лютому 2023 року Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міської ради про знесення будівельного паркана на цій ділянці.

На сьогодні арешт на земельну ділянку скасовано. Попри повторне звернення Львівської обласної прокуратури щодо накладення арешту, станом на 29 серпня Галицький районний суд клопотання не розглянув.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *