ОСТАННІ НОВИНИ

Після внутрішньої перевірки звільнили голову ДСНС

Ольга Денисяка

|

Кабінет міністрів звільнив Сергія Крука з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Звільненню передувала внутрішня перевірка в ДСНС. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Виконання обов’язків Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій покладено на заступника керівника Служби Володимира Демчука.

Клименко також повідомив, що внутрішня перевірка в ДСНС завершена та запевнив, що за її результатами будуть прийняті додаткові кадрові рішення.

Голова МВС додав, що Державна служба з надзвичайних ситуацій працює в штатному режимі.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань повідомило про підозру п’ятьом  посадовцям ДСНС, через дії яких 18 січня 2023 року в авіакатастрофі загинуло керівництво МВС. Після цього Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила, що відсторонить від роботи посадовців, яким повідомили про підозри.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, вранці 18 січня у Броварах на Київщині розбився вертоліт ДСНС, на борту якого було 9 людей, в тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович та ще двоє посадовців МВС. Ніхто з них не вижив.

Гвинтокрил упав біля дитсадка і житлового будинку. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, в тому числі одна дитина.

Зі самого початку СБУ розглядала три версії авіакатастрофи, серед них є й умисне знищення вертольота. Зі свого боку у ДСНС казали, що розбився вертоліт ЕС-225 Super Puma із бортовим номером 54, а його екіпаж пройшов необхідну підготовку, в тому числі до польотів при складних умовах.

Серед версій також був замах на життя державних діячів, включаючи диверсію, але ця версія під час слідства не підтвердилась.

Цьогоріч навесні у Франції розшифрували «чорну скриньку» з гелікоптера, матеріали передали слідству.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *