ОСТАННІ НОВИНИ

В авіакатастрофі у Броварах загинуло керівництво МВС

Наталя Дуляба

|

У середу, 18 січня, у місті Бровари на Київщині впав гвинтокрил. У трагедії загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції України.

«Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар», – заявив глава Нацполіції Ігор Клименко.

Зауважимо, що йдеться про міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгенія Єніна та державного секретаря Юрія Лубковича.

За словами очільника Нацполіції, на борту вертольота перебували загалом 9 людей, ніхто з них не вижив. Наразі відомо про 16 загиблих внаслідок авіакатастрофи, в тому числі двоє дітей. 22 людей перебувають в лікарні, серед них – 10 дітей.

ОНОВЛЕНО: за даними Генпрокуратури, кількість загиблих зросла до 16 осіб, серед них – уже троє дітей. Побільшало й поранених – 29 людей, в тому числі 15 дітей.

«Ми розглядаємо всі можливі версії аварії гвинтокрила. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ. Справа є під моїм особистим контролем», – підкреслив генпрокурор України Андрій Костін.

Ігор Клименко підтвердив, що вертоліт упав біля дитячого садка та житлового будинку. Сталось це близько 08:20 год. ранку. Причину авіакатастрофи наразі з’ясовують.

«Зараз розбирають завали у дитячому садку, встановлюємо причини падіння гвинтокрила, працюють усі служби. Це все, що я можу сказати на цей момент», – додав Клименко.

Зі свого боку голова Київської ОВА Олексій Кулеба раніше повідомляв, що в момент трагедії у садку перебували діти та працівники.

Дещо згодом у ДСНС України розповіли більше деталей про вертоліт.

«Вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучали до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовували, зважаючи на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225», – кажуть рятувальники.

На місці працюють медики, рятувальники та поліція.

Усіх свідків авіакатастрофи у Броварах закликають звернутися в поліцію. Це допоможе правоохоронцям у встановленні всіх обставин трагедії.

Інформація доповнюється…

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Магнолія-ТБ, Facebook Юрій Арістов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *