ОСТАННІ НОВИНИ

ДСНС відсторонить від роботи підозрюваних у справі про падіння гелікоптера в Броварах

Ольга Денисяка

|

Державна служба з надзвичайних ситуацій відсторонить від роботи посадовців, яким повідомили про підозри у справі щодо авіакатастрофи з загибеллю керівництва МВС. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

«На сьогодні ДСНС, у порядку, визначеному законодавством, вживає заходів щодо відсторонення від виконання посадових обов’язків осіб, яким ДБР оголосило підозру», – йдеться в повідомленні.

У ДСНС зазначили, що з початку створення  урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи, ДСНС надала усі необхідні для його проведення матеріали та всіляко сприяє об’єктивному і прозорому розслідуванню цієї страшної трагедії. 

«ДСНС не уповноважена коментувати версії про причини авіакатастрофи, а також оприлюднювати будь-яку інформацію, що пов’язана з проведенням слідчих дій», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань повідомило про підозру п’ятьом  посадовцям ДСНС, через дії яких 18 січня 2023 року в авіакатастрофі загинуло керівництво МВС.

Як повідомляв Львівський портал, вранці 18 січня у Броварах на Київщині розбився вертоліт ДСНС, на борту якого було 9 людей, в тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар Юрій Лубкович та ще двоє посадовців МВС. Ніхто з них не вижив.

Гвинтокрил упав біля дитсадка і житлового будинку. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, в тому числі одна дитина.

Зі самого початку СБУ розглядала три версії авіакатастрофи, серед них є й умисне знищення вертольота. Зі свого боку у ДСНС казали, що розбився вертоліт ЕС-225 Super Puma із бортовим номером 54, а його екіпаж пройшов необхідну підготовку, в тому числі до польотів при складних умовах.

Серед версій також був замах на життя державних діячів, включаючи диверсію, але ця версія під час слідства не підтвердилась.

Цьогоріч навесні у Франції розшифрували «чорну скриньку» з гелікоптера, матеріали передали слідству.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *