ОСТАННІ НОВИНИ

«Ракети постійно змінювали маршрут»: подробиці чергового удару РФ по Україні

Ольга Денисяка

|

Вдосвіта 15 серпня російські окупанти завдали удару по Україні 28 крилатими ракетами різних типів. Сили оборони знищили 16 ракет. Особливість цього удару в тому, що ракети знову змінювали напрямок руху, щоб обійти українську протиповітряну оборону. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його інформацією, спочатку літаками Ту-22МЗ була атакована Донецька область, зокрема місто Краматорськ, після цього відбулися пуски 20 ракет з винищувачів Ту-95 з району Каспію. 

«Літаки Ту-22М3 з двох аеродромів базування “Шайковка” і “Моздок” завдали ударів ракетами Х-22 безпосередньо по Донецькій області, в район міста Краматорськ. Були пуски з Каспію, літаки стратегічної авіації Ту-95 завдали ударів ракетами Х-101, Х-555. Близько 20 ракет було випущено зі стратегічної авіації, які летіли по всій території нашої держави “, – повідомив Ігнат.

За його словами, зокрема, вдалося знищити 16 з 24 крилатих ракет. На жаль, не вдалося знищити ракети з літаків Ту-22, Х-22. Це ракети, які атакують за балістичною траєкторією.  

Також Ігнат наголосив, що під час атаки ворог використав велику кількість крилатих ракет, через те, що вони можуть змінювати свій курс. 

«Ворог програмує маршрути ракети, щоб заплутати протиповітряну оборону, ввести нас в оману.  Повітряні сили готові до таких речей, але нам потрібно більше засобів, щоб більше ракет знищувати на підступі до наших кордонів», – зазначив військовий.

Згодом  в ефірі Радіо Свобода речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат підтвердив, що чимало ракет російських військових були спрямовані на західні області України, однак заперечив поширену в соцмережах версію, що це – наймасовіша атака на цю частину України.

«Я не знаю, звідки пішло це «найбільша атака». Можливо, хтось десь із телеграм-каналів це написав. Бачили ми і більші атаки. Різні регіони. І західні регіони, і центр, південь, північ. Та усі. 28 ракет – це не є та кількість, яка повинна нам казати, що це найбільша атака на захід нашої держави», – сказав речник командування Повітряних сил.

Нагадаємо, під час атаки РФ уночі 15 серпня на Львівщині вдалося збити лише одну ракету, ще шість – ні. Удари прийшлись на Залізничний район Львова, а також сусідні села Ставчани й Суховоля.

У Львові було влучання у подвір’я дитсадку «Казка», вибуховою хвилею та уламками пошкоджено мінімум 100 будинків, в одному з них зруйнований дах, пожежа знищила чотири квартири. Також повибивало вікна у медколеджі «Монада», займання виникло у трьох будівлях промислового підприємства.

Міський голова Андрій Садовий заявив, що руйнування у Львові є значні, їх можна оцінити у «мільйони, навіть мільярди гривень».

Загиблих внаслідок ракетного обстрілу РФ немає, однак 15 людей отримали поранення, серед них є 10-річна дитина.

Загалом у ніч на 15 серпня російські окупанти випустили по Україні щонайменше 28 ракет. Збити вдалося 16 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *