ОСТАННІ НОВИНИ

У Повітряних силах розповіли, коли почнуться навчання на F-16

Анастасія Диняк

|

У кінці серпня українські льотчики відправляться до Європи для навчань на багатоцільових винищувачах F-16. Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат на брифінгу в медіацентрі «Україна-Укрінформ».

«Ми орієнтуємося на кінець літа, що стартує відправка пілотів до європейських країн на серйозне навчання. І тому треба розуміти, що воно не буде таким швидким, але й не буде таким довготривалим, як сподіваються росіяни», – зазначив Ігнат.

Він також підкреслив, що треба, щоб увесь склад авіаційної коаліції, усі країни, які мають навчальні бази, мають тренажери, мають інструкторів, літаки навчальні, щоб усі долучились для швидкого навчання якомога більшої кількості людей.

Речник Повітряних сил нагадав, що пілотам потрібно до півроку для того, щоб опанувати керування винищувачами. Але за певних умов цей термін можливо скоротити до 4 місяців.

Нагадаємо, до організації навчання для українських пілотів на F-16 зголосились 11 країн: Бельгія, Канада, Люксембург, Данія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія.

Станом на середину липня навчання для українських пілотів ще не розпочались. Попередньо відомо, що вони мають стартувати у серпні.

Водночас досі навіть приблизно невідомо, скільки саме літаків F-16 отримає Україна. Однак президент Володимир Зеленський вже говорив, що задоволений тією кількістю винищувачів, які збираються надати деякі західні партнери.

Зі свого боку в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї, тобто від 36 до 64 літаків F-16. З цієї кількістю можна краще прикрити небо від ракет і дронів, а також Сили оборони під час наступальних операцій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *