ОСТАННІ НОВИНИ

Британія почне підготовку українських льотчиків у серпні

Андрій Котенський

|

Велика Британія розпочне свою програму підготовки українських льотчиків на західних винищувачах у серпні. Про це в середу повідомив молодший міністр оборони Британії Джеймс Хіппі, передає Європейська правда.

«У серпні Велика Британія розпочне базову підготовку до двадцяти українських льотчиків», – зазначив він.

Як відомо, Британія стала першою країною, що оголосила про наміри провести навчання для українських льотчиків на західних винищувачах. Ідеться про базові наземні навчання, після яких українські військові будуть готові до більш спеціалізованої підготовки з управління винищувачами F-16.

Додамо, після саміту в Брюсселі міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що отримав зобов’язання від союзників про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах.

«Сьогодні я чув дуже важливі новини про так звану “пташину коаліцію” чи “коаліцію винищувачів”… Сьогодні ми отримали зобов’язання від наших партнерів, що навчання почнуться, і що ми разом вибудуємо конструкцію цього консорціуму винищувачів», – сказав Резніков.

Нагадаємо, раніше Данія та Нідерландизаявляли про готовність начати український пілотів. Про старт навчань інформації не було, адже тривала підготовка.

Президент Володимир Зеленський  зазначив, що задоволений кількістю винищувачів F-16, які збираються надати деякі західні партнери.

Раніше в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї літаків, тобто від 36 до 64 F-16.

У травні Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До неї вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати і Португалія.

Згодом Білий дім підтвердив, що найближчими місяцями США і союзники обговорюватимуть, коли і скільки винищувачів отримає Україна. Тепер останній крок – за США.

Україна зі свого боку вже готується забезпечити відповідну інфраструктуру для F-16, втім це, за словами президента Зеленського, потребуватиме певного часу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *