ОСТАННІ НОВИНИ

У Пентагоні розповіли, хто навчатиме українських пілотів на F-16

Анастасія Диняк

|

Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що європейську коаліцію з проведення тренувань для українських пілотів на винищувачах F-16 очолять Данія та Нідерланди. Про це пише Українська правда.

«Я хочу особливо подякувати Данії та Нідерландам, які вирішили очолити європейську коаліцію з надання тренування на F-16 для українських сил. У найближчі тижні мої данський та нідерландський колеги працюватимуть зі США та іншими союзниками, щоб розробити рамку навчань», – зазначив Остін.

Він також додав, що свій внесок у навчання запропонували внести Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща.

«Ми очікуємо, що незабаром до цієї ініціативи приєднається більше країн», – підкреслив міністр оборони США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що високий представник ЄС Жозеп Боррель сподівається, що передача винищувачів F-16 в Україну розпочнеться найближчим часом та заявив, що навчання пілотів уже почалися.

Однак згодом речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат заявив, що наразі триває процес підготовки, але навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 ще не розпочалося.

Минулого тижня Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції країн, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До неї вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати і Португалія.

Також Білий дім підтвердив, що в подальші місяці США і союзники обговорюватимуть, коли і в якій кількості Україна отримає сучасні винищувачі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *