ОСТАННІ НОВИНИ

Розбещення у львівських школах: кривдник дітей заплатить 150 тисяч моральної компенсації

Наталя Дуляба

|

51-річний чоловік, засуджений до 8 років тюрми за розбещення дітей у туалетах львівських шкіл, не зміг оскаржити вирок. Також суд змусив його виплатити 150 тисяч грн моральної компенсації потерпілій. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівського апеляційного суду.

Йдеться про раніше судимого зараз уже 51-річного уродженця Києва, якого затримали у Львові у грудні 2021 року за підозрою у розбещенні учениці 2 класу у туалеті школи №43 на вул. Масарика. При цьому сам чоловік пройшов у навчальний заклад, переодягнувшись у жіночий одяг, а обличчя закрив маскою.

Доведено, що переодягнутий чоловік проникав у низку львівських шкіл, заходив у жіночий туалет, де очікував на дівчаток. Коли заходила потерпіла, він представлявся лікаркою та намагався її «оглянути».

У березні цьогоріч Сихівський райсуд м. Львова визнав зловмисника винним за ч.2 ст.15 та за ч.2 ст.156 ККУ (закінчений замах на розбещення малолітньої особи та розбещення малолітньої особи) і призначив йому найсуворіше покарання – 8 років тюрми.

Однак засуджений не погодився з вироком і подав апеляцію. 24 липня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду залишила його скаргу без задоволення, а вирок суду попередньої інстанції – без змін.

Крім того, потерпіла сторона подала цивільний позов у межах цієї кримінальної справи. Судді задовільнили його частково, стягнувши зі засудженого 150 тисяч грн моральної школи.

Додамо, що фігуранта справи також внесли до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітніх.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *