ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти знову обстріляли Костянтинівку касетними боєприпасами, є поранені

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти знову обстріляли прифронтову Костянтинівку, що на Донеччині, касетними боєприпасами. Поранення отримає троє людей, в тому числі 13-річний хлопець. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Війська РФ відкрили вогонь по місту в неділю ввечері, 30 липня, близько 19:20 год. За даними слідства, обстріл вони вели касетними боєприпасами із реактивним систем залпового вогню «Смерч». Удари прийшлись по приватному сектору.

Під час атаки зазнав множинних осколкових поранень 13-річний хлопець, який разом із дідусем пас худобу на пасовищі.

Також поблизу цвинтаря уламками снаряду поранило 44-річного чоловіка, а на власному подвір’ї дістала мінно-вибухових травм 68-річна місцева мешканка.

Внаслідок ворожого обстрілу у місті пошкоджено приватні житлові будинки.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Розслідування триває.

Нагадаємо, це вже не вперше російська армія гатить по прифронтових територіях, зокрема по Костянтинівці, касетними боєприпасами. Ввечері 24 липня окупанти обстріляли касетними боєприпасами місцеве озеро, де якраз відпочивали люди. Загинули троє людей, серед них – двоє дітей, ще шестеро отримали поранення.

При цьому президент РФ Владімір Путін публічно запевняє, що його військові не використовують касетні боєприпаси в Україні.

Додамо, що касетні боєприпаси влаштовані так, щоб з одного випускати значну кількість дрібних елементів, тому їх вважають більш небезпечними для цивільного населення. Україна, отримавши нещодавно такі боєприпаси від США, зобов’язалась не використовувати їх у містах, а тільки на тих територіях, де зосереджені війська РФ.

У ЗСУ вже офіційно заявили, що касетні боєприпаси застосовують навколо вже зруйнованого росіянами Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *