ОСТАННІ НОВИНИ

Екснардепу Мураєву повідомили про підозру в держзраді

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки зібрала докази на керівника забороненої партії «Наші», екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності проти України. Його підозрюють у держзраді. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України. Таким чином він цілеспрямовано використовував власний медіаресурс для маніпулювання суспільною думкою українців в інтересах рф. Насамперед це стосувалось подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі та її сприйняття на міжнародній арені.

«У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО. Після тривалих незалежних експертиз, які ініціювала Служба безпеки України зараз остаточно підтверджено факти злочинної діяльності фігуранта проти державної безпеки України», – йдеться в повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинів. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зазначимо, що раніше ЗМІ писали, що Мураєв утік з України у травні 2022 року. Також журналісти з’ясували, що він із родиною живе у Відні та іноді буває у Братиславі у справах.

Нагадаємо, проросійську партію Мураєва «Наші» в Україні заборонили влітку 2022 року. Восени правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та в офісах прокремлівського політика, під час яких вилучили зброю, російські рублі, техніку з доказами незаконних дій.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ, у лютому 2022 року, українці вимагали закрити скандальний телеканал «Наш», який веде антиукраїнську й проросійську пропаганду. Люди підписували відповідну петицію до президента Зеленського, а після того, як її було проігноровано, у Києві почалися акції протесту.

Сам Євген Мураєв неодноразово в ефірі «Нашого» заперечував факт російської агресії, називаючи міжнародний збройний конфлікт, що був розв’язаний Російською Федерацією проти України у 2014 році, «громадянською війною».

Ведучі та запрошені гості телеканалу регулярно розпалювали ворожнечу за національною ознакою проти українців, релігійну і расову нетерпимість. У звʼязку із цим Національна рада з питань телебачення і радіомовлення штрафувала телеканал.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *