ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський суд заборонив партію Мураєва «Наші»

Ольга Денисяка

|

14 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив партію Євгена Мураєва «Наші». Мін’юст вніс її до переліку проросійських. Про це йдеться у Facebook суду.

Рішенням суду заборонено діяльність політичної партії «Наші». Всі кошти та активи партії передали у власність держави. Саме рішення суду може бути оскаржене у Верховному Суді.

Зазначимо, що напередодні цей же суд заборонив діяльність  політичних партій «Справедливості та розвитку», «Соціаплісти» «Опозиційний блок».

Нагадаємо, Мін’юст подав позови про заборону ще 10 партій. Це сталося після того, як їхню діяльність призупинило РНБО. Серед них Опозиційна платформа – За життя, Партія Шарія, Наші, Ліва опозиція, Союз лівих сил, Держава, Прогресивна соціалістична партія України, Соціалістична партія України, Блок Володимира Сальдо.

Як повідомляє рух Чесно, партія «Наші» постала із амбіцій Євгенія Мураєва, який у політиці став помітним з 2006 року. Тоді він вперше став депутатом Харківської обласної ради від партії Віче (зараз Акцент).

Після невдалої спроби попасти до парламенту у списку блоку КУЧМА в 2007 році Мураєв знову обрався до Харківської облради, але вже від Партії регіонів (2010). Від неї ж він вперше пройшов до парламенту у 2012 році (181 округ). У 2014 році Мураєв знову переміг на 181 окрузі, вже як самовисуванець. У парламенті політик приєднався до фракції Опозиційний блок. До речі, цю партію суд заборонив 8 червня.

У 2017 році Євгеній Мураєв спільно із ще одним держзрадником Вадимом Рабіновичем почав розвивати партію За життя.  Влітку 2018 року до перспективної і рейтингової партії приєднався ще один держзрадник Віктор Медведчук, з чим Мураєв не погодився і покинув За життя. Тоді ж він продав NewsOne соратнику Медведчука держзраднику Тарасу Козаку.

Вже у жовтні 2018 року Мураєв буквально одночасно запускає рекламну кампанію своєї нової політичної партії Наші та новоствореного телеканалу Наш, лого якого так само працювало на підвищення впізнаваності партії. На місцевих виборах 2020 року Наші фактично ніяк себе не проявили й виставили кандидатів лише до кількох рад на Одещині та Дніпропетровщині. Надалі Мураєв розкручував не стільки партію, скільки себе й для цього він використовував телеканал Наш. Восени 2021 року від імені телеканалу по всій країні розмістили зовнішню рекламу із зображенням Мураєва та анонсом його Формули країни яку цей же канал і транслював.

Гібридні рекламні кампанії які, очевидно, мали конвертуватися у наступну президентську кампанію припинилися лише після заборони телеканалу Наш та з початком повномасштабного вторгнення російської федерації. Зазвичай публічний і багатослівний Мураєв після російського вторгнення зник з медійного простору. Медіа повідомляють, що політик виїхав до росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *