ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зросла кількість постраждалих від війни дітей

Анастасія Диняк

|

Станом на ранок п’ятниці, 21 липня, російські військові вбили 494 дитини в Україні, ще понад 1 068 – зазнали поранень. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці відзначають, що ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення жертв в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій – 474, Харківській – 297, Київській – 129, Миколаївській – 89, Чернігівській – 71, Луганській – 67, Херсонській – 116, Запорізькій – 97, Дніпропетровській – 83.

20 липня внаслідок ракетного обстрілу ворогом Одеси постраждав 15-річний підліток.

Нагадаємо, 19 липня Росія здійснила наймасованішу атаку по Одещині, застосовуючи ракети і дрони. Удари були по портовій інфраструктурі, складах із тютюном і феєрверками, промисловому об’єкту, ринку та житлових будинках.

До таких дій РФ вдалася невдовзі після того, як оголосила про свій вихід із зернової угоди.

Відомо, що в порту Чорноморська окупанти знищили 60 тисяч тонн зерна, які готували на експорт саме до Китаю.

Уночі 20 липня російські війська знову обстріляли Одесу та Миколаїв 38 ракетами і безпілотниками. Наша ППО збила 18 повітряних цілей. Є значні руйнування портової інфраструктури, а також цивільних об’єктів: адмінбудівель і житлових будинків.

В Одесі постраждали восьмеро людей, одна особа загинула, у Миколаєві – поранено 19 мешканців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *