ОСТАННІ НОВИНИ

Атака на інфраструктуру півдня: пошкоджено низку об'єктів, постраждали 13 людей

Наталя Дуляба

|

У ніч на 19 липня російські окупанти здійснили наймасштабнішу атаку по Одещині, випустивши ракети й «Шахеди». Пошкоджено портову та рекреаційну інфраструктури, склади з тютюном і феєрверками, промисловий об’єкт, ринок, житлові будинки. Також є руйнування й на Миколаївщині. Поранення отримали 13 людей. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними Оперативного командування «Південь», окупанти випустили 12 «Калібрів» із надводного ракетоносія, який навіть не виходив із бухти в Севастополі. Усі ракети збила українська ППО. Потім рашисти застосували береговий ракетний комплекс у Криму і вдарили по Одещині ракетами «Онікс», а стратегічна авіація випустила ракети Х-59, Х-22. Одночасно з цим росіяни запустили по півдню України ще й дрони Shahed-136.

Х-59 вдалося збити ще на підльоті до берега. Вона, впавши в одному з кварталів Одеси, утворила велику вирву, вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Три цивільні людини отримали травми.

«Онікси» і Х-22 ворог спрямував на портову і критичну інфраструктуру. Влучив у зерновий і олійний термінали, пошкодив резервуари та обладнання для завантаження. На місцях виникла пожежа. Інформації про постраждалих наразі немає.

«В Одеському районі є влучання в промисловий об’єкт, де постраждав цивільний співробітник, також уражені два складських приміщення в різних локаціях із тютюном і феєрверками. Рашистів явно тягне курити у невстановлених місцях. А їхнє бажання феєрверків задоволено з доставкою в Севастополь», – кажуть військові.

В небі над Одещиною було збито 8 «Шахедів», ще 2 – над Миколаївщиною. Уламки впали у прибережній зоні Коблевської громади і пошкодили об’єкти рекреаційної інфраструктури. Двоє людей постраждали.

Також внаслідок бойової роботи ППО в Одесі вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 одеситів, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу.

Як кажуть в Офісі генпрокурора, це була наймасштабніша атака на Одесу від початку російського вторгнення.

Правоохоронці говорять ще про пошкодження промтоварного одеського ринку, торгівельних центрів, адмінбудівель та автомобілів. Однак це ще не повний перелік руйнувань, на місцях продовжують працювати відповідні служби. Також встановлюється точна кількість постраждалих.

Також у Херсоні рашисти влучили «Шахедами» у Палац культури та понівечили гуртожиток. Одна людина дістала поранення.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв ведення війни). Слідство триває.

Зауважимо, що напередодні цієї масованої атаки по Одещині Росія оголосила, що виходить із зернової угоди.

Нагадаємо, у ніч на 19 липня російські окупанти здійснили масовану атаку по критичній та військовій інфраструктурі, основний удар прийшовся на Одещину.

Загалом було випущено 63 повітряні цілі: ракети різних типів і «Шахеди». Українська ППО збила 37 повітряних цілей. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, Сергій Братчук, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *