ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина позбулася ще двох радянських пам’ятників

Наталя Дуляба

|

Ще у двох селах Львівської області відтепер немає пам’ятників, встановлених на честь армії СРСР. Про це Львівському порталу повідомили в громадській ініціативі «Декомунізація Львівщини».

Так, пам’ятник радянському солдату знесли у селі Липівці, що неподалік Перемишлян. Демонтаж здійснили силами місцевої влади.

Ще одного постамента не стало у селі Лопушанка, що в гірській частині Львівщини біля кордону з Польщею. До знесення пам’ятника долучилися й українські прикордонники.

Нагадаємо, загалом на Львівщині досі стояли дві сотні радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували. У Львівській обласній військовій адміністрації зараз знову запрацювала робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів.

Усі пам’ятники, монументи й інші скульптури планують демонтувати та зробити музейними експонатами до кінця 2023 року.

Щодо братських могил солдатів радянської армії, де справді є захоронення, то в таких випадках проводять ексгумацію і перепоховання.

Активна декомунізація й «пам’ятникопад» на Львівщині з новою силою розпочався у середині лютого 2023 року. Дотепер на території області знесли вже близько 100 радянських пам’ятників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Декомунізація Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *