ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина позбулась близько 100 пам’ятників радянської епохи

Маркіян Рой

|

На Львівщині за пів року знесли близько 100 пам’ятники з радянським минулим. Найбільше пам’ятників повалили у Яворівському та Золочівському районах. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Загалом з початку року робоча група з питань декомунізації на Львівщині виявила понад 260 пам’ятників радянської епохи. З них 100 вдалося знести. Таким чином 7 громад області повністю очистилися від згадок комуністичних обʼєктів

«Від початку року нам разом із громадами та робочими групами в районах вдалося демонтувати близько 100 памʼятників тоталітарного минулого. Органи місцевого самоврядування мають змогу самостійно вирішувати як надалі розпоряджатися з такими об’єктами», — повідомив перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

Він зазначив, що Яворівський та Золочівський райони встигли позбутись половину виявлених об’єктів на своїй території.

За словами Андрія Годика, лідером серед знесення радянських пам’ятників є Яворівський район — близько 60%. Другим у цьому списку є Золочівський район, тут демонтували близько половини виявлених об’єктів.

У ЛОВА зазначили, що у результаті створення робочої групи процес декомунізації прискорився та вийшов на новий рівень, обласна робоча група провела виїзні засідання у всіх районах Львівщини, побувала у «проблемних громадах».

Нагадаємо, загалом на Львівщині досі стояли дві сотні радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували. У Львівській обласній військовій адміністрації зараз знову запрацювала робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *