ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни пошкодили львівські комунальні заклади, в яких були діти

Анастасія Диняк

|

Унаслідок ракетної атаки на Львів вночі 6 липня було пошкоджено обласні дитячі комунальні заклади, постраждалих серед працівників та підопічних немає, вони були в укриттях. Про це повідомили у Львівській облраді.

Так, у зоні ураження опинилися два дитячі комунальні заклади. 69 вихованців комунального будинку дитини й 13 чергових працівників на момент обстрілу перебували в укритті.

Внаслідок вибуху ракет було вибито близько двохсот вікон, двері, зруйновані елементи будівлі й конструкція даху. На місці працює комісія, яка оцінює завдані збитки.

«У закладі постійно перебувають діти віком до 6 років. Усі вони під час тривоги були евакуйовані працівниками у безпечне місце. Зараз з дітьми працюють штатні психологи», – розповіла тимчасова виконуюча обов’язків керівника одного з закладів Олена Кенс.

У іншому обласному комунальному закладі – санаторній школі пошкоджено 13 вікон. Постраждалих і поранених немає. Загалом, під час атаки постраждали 5 комунальних закладів. За попередніми оцінками сума завданих збитків сягає кількасот тисяч гривень.

Нагадаємо, вночі 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», сім з них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок у Львові.

Унаслідок ракетного удару пошкоджено близько 60 помешкань та 50 автівок. Одразу було відомо про чотирьох загиблих та ще 34 постраждалих.

Згодом з-під завалів будинку дістали тіло жінки. Кількість жертзросла до п’яти людей.

Відомо про особи чотирьох загиблих. Це 32-річна Анастасія та її 60-річна мати Мирослава, 63-річна Ірина і 35-річний Михайло. Також від російської ракети загинули мати та сестра львівського журналіста Володимира Садового.

У Львові оголосили дводенну жалобу за загиблими.

До двох міських лікарень Львова госпіталізували 13 постраждалих. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу і відпустили на амбулаторне лікування. Зазначається, що найменшому постраждалому – 16 років.

Мер Андрій Садовий заявив, що вночі Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

В Львівській ОВА показали наслідки нічної атаки. Також відео з місця удару оприлюднив президент Володимир Зеленський.

Додамо, наразі вулиця Стрийська перекрита для руху транспорту. Там тривають розбори зруйнованого будинку, рятувальники дістають людей з-під завалів.

Станом на 10:45 год. рятувальна операція триває на трьох локаціях Львова. Там ще можуть бути люди.

Голова ЛОВА Максим Козицький також повідомляв, що зафіксовано влучання в об’єкт критичної інфраструктури на Львівщині. Уламки російських ракет також впали у Львівському та Золочівському районах Львівщини.

У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та підстанцію, унаслідок чого близько 150 абонентів лишилися без електропостачання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *