ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний прокоментував ситуацію на фронті

Наталя Дуляба

|

Станом на 13 червня українські військові мають певні успіхи на фронті, хоча ведуть важкі наступальні й оборонні бої. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Про ситуацію на полі бою український генерал розповів, спілкуючись із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

«На сході та півдні нашої країни тривають важкі бої оборонного та наступального характеру. Маємо певні успіхи, реалізовуємо наші плани, рухаємося вперед», – так прокоментував хід подій на фронті Валерій Залужний.

Напередодні чергового засідання у форматі «Рамштайн», яке відбудеться 15 червня, сторони обговорили пріоритети ЗСУ: посилення протиповітряної оборони, артилерії і спроможність для контрбатарейної боротьби.

Валерій Залужний подякував Марку Міллі за послідовну і непохитну підтримку України. Сторони домовилися продовжувати діалог.

Нагадаємо, протягом останніх днів стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки. Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів.

Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. Також українців закликали дотримуватись режиму тиші і не заважати роботі військових.

Війська РФ масово замінували малі гідротехнічні споруди у Херсонській і Запорізькій областях та підривають їх, коли ЗСУ йдуть тут у контратаку. Зокрема, так вчинили рашисти на річці Мокрі Яли у Донецькій області.

Наші військові кажуть, що для них це наразі не є перешкодою, однак від таких частих підривів страждають сільськогосподарські угіддя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *