ОСТАННІ НОВИНИ

17 авто, конфіскованих у Медведчука і Козака, передали ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Одній з бригад Збройних Сил України передали 17 автомобілів, конфіскованих у родичів проросійських політиків Віктор Медведчука і Тараса Козака. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

Так, у користування українським військовим передали 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики. Їхня вартість становить 1,1 млн доларів.

Усі ці транспортні засоби належали підприємству родичів Медведчука та Козака, причетних до фінансування збройної агресії Росії проти України. Вони також є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар’єрах у Львівські області.

У квітні 2022 року на ці автомобілі було накладено арешт у межах розслідування кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України).

Нагадаємо, фірма рідних братів Медведчука і Козака підозрюють у незаконному видобутку піску на кар’єрах у с. Родатичі Городоцького району та с. Великополе Яворівського району. Під час обшуків, які активно проводили навесні минулого року, арештували 40 млн грн, купу картин, антикваріату та коштовностей, значні суми готівки, в тому числі й у рублях.

Самому Тарасу Козаку у травні 2021 року оголосили підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму. Також спецслужби пов’язують екснардепа та дотичних до нього юридичних осіб з вугільними схемами на Донбасі, що сприяють тероризму. Наразі Козак перебуває у міжнародному розшуку.

Щодо одіозного Віктора Медведчука, то йому оголосили підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та за ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У вересні 2022 року його обміняли на дві сотні захисників «Азовсталі», тому одіозний політик перебуває в Росії.

Вже з території держави-агресора Медведчук намагається реанімувати свою політичну кар’єру. Зокрема на початку 2023 року він заявив, що хоче створити новий політичний рух, аби нібито об’єднати всіх «опонентів» президента Володимира Зеленського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *