ОСТАННІ НОВИНИ

Рівень шкідливих речовин у річці Інгулець перевищений, – ОВА

Наталя Дуляба

|

У річці Інгулець є перевищений рівень шкідливих речовин. У воді екологи виявили високу концентрацію азоту й заліза. Про це Львівському порталу повідомили у Херсонській ОВА.

Так, 9 червня представники Держекоінспекції провели лабораторні дослідження води, відібраної з річки Інгулець невдовзі після підриву Каховської ГЕС. Згідно з висновком тут зафіксували перевищення допустимого рівня шкідливих речовин.

«Екологи повідомляють про перевищення концентрації азоту амонійного, заліза загального та завислих речовин. Підвищено вміст сухого залишку, та це пояснюється природним фоном річки», – йдеться у повідомленні.

Водночас екологи додають, що у порівнянні з 8 червня показники цих речовин в Інгульці зменшилися несуттєво.

Зазначимо, що річка Інгулець є правою притокою Дніпра, протікає територією Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської області. Її довжина становить 549 км.

Воду з Інгульця використовують для водопостачання Кривого Рогу та зрошення полів. На річці розташовані два водосховища: Карачунівське та Іскрівське.

Нагадаємо, лише за попередніми оцінками Міндовкілля підрив окупантами Каховської ГЕС завдав шкоди довкіллю на 55 млрд грн.

Зараз на узбережжя в Одещині викидає цілі будинки, меблі, техніку, мертвих тварин, боєприпаси і міни. В МВС кажуть, що Чорне море перетворюється на сміттєзвалище і цвинтар тварин.

Після підриву ГЕС рівень води у Каховському водосховищі впав до критичного, що спровокувало масову гибель риби. Також через вибух у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн нафтопродуктів, які понесло течією у Чорне море.

Підрив дамби Каховської ГЕС українські правоохоронці розслідують як екоцид і порушення законів війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *