ОСТАННІ НОВИНИ

США назвали дату «Рамштайн-13»

Наталя Дуляба

|

Тринадцяте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» відбудеться 15 червня. Про це повідомив речник Пентагону Пет Райдер.

На пресконференції Пет Райдер розповів, що нова зустріч «Рамштайн» відбудеться в очному форматі вже 15 червня.

«Міністр оборони США Ллойд Остін наступного тижня вирушить до Європи, де він і голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії Марк Міллі 15 червня проведуть особисту зустріч Контактної групи з питань оборони України», – сказав речник Пентагону.

Зазначимо, остання зустріч у форматі «Рамштайн» відбулася онлайн 25 травня. Основа увага була прикута до зміцнення протиповітряної оборони України та маневреним можливостям бронетехніки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський нещодавно припустив, що саме на черговому засіданні у форматі «Рамштайн» західні країни та Україна можуть укласти домовленість щодо постачання винищувачів F-16.

Глава держави задоволений кількістю винищувачів F-16, які збираються надати Україні деякі західні партнери, а день, коли він про це дізнався, назвав «днем щастя».

Раніше в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї літаків, тобто від 36 до 64 F-16.

У травні Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До неї вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати і Португалія.

Згодом Білий дім підтвердив, що найближчими місяцями США і союзники обговорюватимуть, коли і скільки винищувачів отримає Україна. Тепер останній крок – за США.

Тренуванням українських пілотів на винищувачах F-16 керуватимуть Данія та Нідерланди. Самі навчання ще не розпочались, наразі триває підготовка.

Україна зі свого боку вже готується забезпечити відповідну інфраструктуру для F-16, втім це, за словами президента Зеленського, потребуватиме певного часу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *