ОСТАННІ НОВИНИ

У Пентагоні розповіли про акценти «Рамштайну-12»

Наталя Дуляба

|

На 12 зустрічі у форматі «Рамштайн», яка проходитиме 25 травня в онлайн-форматі, основну увагу приділять зміцненню протиповітряної оборони України та маневреним можливостям бронетехніки. Про це йдеться на сайті Пентагону.

Напередодні чергового засідання «Рамштайну» міністр оборони США Ллойд Остін поговорив зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим.

Як уточняють в американському оборонному відомстві, зустріч у форматі «Рамштайн» цього разу відбуватиметься в онлайн-режимі. Основна увага буде зосереджена на підтримці маневрених можливостей бронетехніки України, а також на зміцненні протиповітряної оборони, аби протистояти жорстоким атакм Росії, які не вщухають.

Зі свого боку Ллойд Остін поінформував Олексія Резнікова про нещодавні зусилля США щодо надання безпекової допомоги. Вочевидь йдеться про останній пакет військової допомоги на 375 мільйонів доларів, який Штати оголосили 21 травня.

Обидві сторони домовились і надалі тримати тісний контакт.

Зазначимо, попередня, одинадцята, зустріч у форматі «Рамштайн» пройшла 21 квітня на однойменній авіабазі у Німеччині. За її результатами Олексій Резніков говорив про ще більше «корисних подарунків» для української армії та про наближення Росії до Нюрнбнерга-2.

Додамо, що першу зустріч щодо України на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині США зібрали 26 квітня 2022 року. Тоді Штати й створили центр управління, який керує мережею з понад 45 країн-партнерів і союзників, які надають допомогу Україні. Дотепер кількість країн виросла до понад пів сотні.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни-учасники формату «Рамштайн» вже надали Україні «безпрецедентну допомогу». Йдеться, зокрема про понад 1550 машин бронетехніки, 230 танків, боєприпасів та навчань для українських військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *