ОСТАННІ НОВИНИ

Повітряні сили спростували інформацію про навчання українців на F-16

Анастасія Диняк

|

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат заявив, що наразі триває процес підготовки, але навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 ще не розпочалося. Про це пише Українська правда.

«Ще триває процес підготовки людей до того, щоб розпочати це навчання. Є передові групи, які виїхали в країни, які можуть надати нам майданчики для навчань. Вивчається, як уде проходити цей процес. Самих пілотів (в цих країнах –ред.) ще немає. Всі очікують», — сказав Ігнат.

Він додав, що протягом вже тривалого часу доводилось спростовувати подібну інформацію, щоб не давати якусь зайву надію.

«На сьогодні ми маємо надзвичайно гарні новини, що вже фактично є авіаційна коаліція, низка країни буде готувати (українських) пілотів, деякі вже готові передавати нам винищувачі. Старт дано, рішення, що Україна матиме F-16, є. Далі вже технічні моменти, процеси. Представники Повітряних сил постійно на контакті з нашими партнерами, вивчається момент, коли і які групи в які країни поїдуть на навчання, і які будуть часові терміни», — наголосив речник.

Ігнат також додав, що «велику кількість пілотів не можна відправити освоювати F-16, тому що потрібно комусь воювати».

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що високий представник ЄС Жозеп Боррель сподівається, що передача винищувачів F-16 в Україну розпочнеться найближчим часом та заявив, що навчання пілотів уже почалися.

Минулого тижня Велика Британія оголосила про початок роботи міжнародної коаліції країн, націленої на навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління, зокрема й F-16. До неї вже входять Британія, Нідерланди, Бельгія, Данія, Сполучені Штати і Португалія.

Також Білий дім підтвердив, що в подальші місяці США і союзники обговорюватимуть, коли і в якій кількості Україна отримає сучасні винищувачі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *