ОСТАННІ НОВИНИ

Війська РФ в районі Бахмута перейшли до оборони, – Сирський

Ольга Денисяка

|

На Бахмутському напрямку російські війська перейшли до оборони. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

Командувач Сухопутних військ оприлюднив відео роботи аеророзвідки окремого штурмового батальйону «Айдар» на Бахмутському напрямку.

«Ворог перейшов до оборони. Спостерігається значне зменшення будь-яких активних дій ворога при збільшенні кількості обстрілів з важкого озброєння, в основному з артилерії та мінометів», – прокоментував Сирський.

Раніше Олександр Сирський повідомив Українській правді, що змінено формат операції на Бахмутському напрямку, тому спостерігається тимчасове затишшя.

«Ситуація на Бахмутському напрямку змінилася. Спостерігається значне зменшення будь-яких активних дій ворога при збільшенні кількості обстрілів з важкого озброєння, в основному з артилерії та мінометів. На перший погляд здається, що ворог відмовився від продовження наступальних дій на цьому напрямку, але це враження не відповідає дійсності.

Тимчасово відбулася зміна формату операції, що повʼязане з виведенням підрозділів “Вагнера” та заміною їх на армійські та десантні частини. Тому нинішня ситуація може справляти враження затишшя. Але, нажаль, це лише тимчасове затишшя», – сказав Сирський.

Нагадаємо, 25 травня стало відомо, що в передмісті Бахмута «вагнерівців» замінили на військових російської армії. В самому ж місті на той момент бійці ПВК все ще були присутніми.

Напередодні стало відомо, що й у Бахмуті вагнерівців замінюють повітряно-десантними військами РФ та мотострілецькими підрозділами.

Згодом про це ж заявила і британська розвідка, а сам власник «Вагнера» Євгеній Прігожин анонсував, що до 1 червня передасть свої позиції у Бахмуті Міноборони РФ. Хоча Прігожин ще на початку травня говорив, що виводить своїх бійців із Бахмута.

Передісторія

19 травня в ЗСУ заявили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати рашистів.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування по флангах у передмісті Бахмута і фактичне наближаються ЗСУ до взяття міста у тактичне оточення.

Станом на 24 травня українські військові мали успіхи на бахмутському напрямку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *