ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка повідомляє, що сили «Вагнера» відходять з позицій навколо Бахмута

Андрій Котенський

|

Сили приватної терористичної військової групи «Вагнера», ймовірно, почали відходити з деяких своїх позицій навколо міста Бахмут. Як повідомляє Європейська правда, про це йдеться у щоденному розвідувальному огляді Міноборони Британії.

25 травня 2023 року власник «Вагнера» Євгеній Пригожин заявив, що виведення його сил з Бахмута розпочалося і що передача позицій Міністерству оборони Росії триватиме до 1 червня.

Заступник міністра оборони України також підтвердив ротацію сил Вагнера на околицях міста.

Станом на 24 травня сили так званої «Донецької народної республіки», ймовірно, увійшли в місто, щоб розпочати операції із зачистки.

Протягом останніх тижнів підрозділи 31-ї бригади повітряно-десантних військ Росі, ймовірно, перемістилися з району Сватове-Кремінна для посилення флангів Бахмута.

Станом на 16 травня 2023 року українські війська зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута. Ротація сил “Вагнера”, ймовірно, продовжиться контрольованими етапами, щоб запобігти колапсу в районах навколо Бахмута.

«Незважаючи на тривалу ворожнечу Пригожина з Міністерством оборони Росії, сили «Вагнера», ймовірно, будуть використані для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення», – йдеться в огляді.

Раніше повідомлялось, що у передмісті Бахмута ворог замінив підрозділи «Вагнера» на армійські регулярні загони.

На початку травня Пригожин заявив, що виводить вагнерівців з Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *