ОСТАННІ НОВИНИ

РФ кидає у Бахмут повітряно-десантні війська та мотострілецькі підрозділи

Анастасія Диняк

|

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що у Бахмуті вагнерівців замінюють повітряно-десантними військами РФ та мотострілецькими підрозділами. Про це пише Інтерфакс-Україна.

«Так, там (у Бахмуті, – ред.) відбуваються ротаційні заходи через, насамперед, великі втрати злочинного угруповання “Вагнер”. Вони змушені це робити. Заходять підрозділи повітряно-десантних військ окупанта і мотострілецькі підрозділи. Ми знаємо їхні найменування, знаємо їхніх командирів і бойовий потенціал», – зазначив Череватий.

Він також підкреслив, що всі зазначені російські підрозділи брали участь у війні з 24 лютого 2022 року і мали значні втрати. Тому вони були доукомплектовані мобілізованими.

«Здебільшого це вже другий-третій склад їхнього особового складу», – уточнив речник.

Нагадаємо, 25 травня стало відомо, що в передмісті Бахмута «вагнерівців» замінили на військових російської армії. В самому ж місті на той момент бійці ПВК все ще були присутніми.

Згодом про це ж заявила і британська розвідка, а сам власник «Вагнера» Євгеній Прігожин анонсував, що до 1 червня передасть свої позиції у Бахмуті Міноборони РФ. Хоча Прігожин ще на початку травня говорив, що виводить своїх бійців із Бахмута.

Передісторія

19 травня в ЗСУ заявили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати рашистів.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування по флангах у передмісті Бахмута і фактичне наближаються ЗСУ до взяття міста у тактичне оточення.

Станом на 24 травня українські військові мали успіхи на бахмутському напрямку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *