ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони мають успіх поблизу Бахмута, – Сирський

Анастасія Диняк

|

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські військові мають успіхи на бахмутському напрямку на Донеччині. Про це він написав у Telegram.

Так, Сили оборони продовжують оборонну операцію і мають успіхи на флангах Бахмута.

Окрім того, на бахмутському напрямку українські військові взяли в полон вагнерівця. Росіянин розраховував бути в роті забезпечення та отримувати за це гроші, однак потрапив на передову.

«Нам сказали, якщо ми не поїдемо воювати, то нас завантажать у Камаз і більше ніхто нас не побачить», – процитував він полоненого окупанта.

Нагадаємо, видання The New York Times оприлюднило відео з безпілотника, на якому видно зруйнований Бахмут на Донеччині, який досі залишається епіцентром бойових дій.

Як повідомляв Львівський портал, речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий 19 травня підтвердив, що Збройні сили України перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати.

Згодом командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ЗСУ просуваються по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаються до взяття міста у тактичне оточення.

Щодо Бахмута, під час пресконференції у Хіросімі в Японії президент України Володимир Зеленський заявив, що станом на 21 травня російські окупанти не захопили місто.

Секретар РНБО Олексій Данілов також спростував заяви росіян про захоплення Бахмута на Донеччині та заявив, що Україна контролює частину міста.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російським окупантам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Триває просування Сил оборони.

Натомість активність наступальних дій ворога на Бахмутському напрямку дещо знизилась.

Також Маляр повідомила, що у Бахмуті тривають важкі бої. Ситуація критична, але українські війська тримають оборону в районі «Літак».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *