ОСТАННІ НОВИНИ

У передмісті Бахмута вагнерівців замінили бійцями ЗС РФ, – Маляр

Анастасія Диняк

|

У передмісті Бахмута ворог замінив підрозділи «Вагнера» на армійські регулярні загони. В самому ж місті Бахмут наразі залишаються вагнерівці. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Так, епіцентром бойових дій залишається схід. Там ворог здійснює наступ на декількох напрямках – Авдіівському, Мар‘їнському, Лиманському, Купянському та Бахмутському.

На Авдіівському і Мар‘їнському – атаки ворога відбиті. Наступальні дії ворога безуспішні.

На Лиманському – ворог минулої доби взяв паузу і наступальні дії не проводив.

На Купянському – тривають зараз бої. Ворог атакує, намагається захопити плацдарм для подальшого просування, несе втрати.

На Бахмутському напрямку артилерійськими обстрілами ворог намагається зупинити наше просування по флангах.

Маляр додала, що зараз ворог підтягує додаткові підрозділи на фланги для посилення. Українські війська контролюють околиці міста у південно-західній частині в районі «Літак».

Нагадаємо, видання The New York Times оприлюднило відео з безпілотника, на якому видно зруйнований Бахмут на Донеччині, який досі залишається епіцентром бойових дій.

Як повідомляв Львівський портал, речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий 19 травня підтвердив, що Збройні сили України перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати.

Згодом командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ЗСУ просуваються по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаються до взяття міста у тактичне оточення.

Станом на 24 травня українські військові мали успіхи на бахмутському напрямку.

Щодо Бахмута, під час пресконференції у Хіросімі в Японії президент України Володимир Зеленський заявив, що станом на 21 травня російські окупанти не захопили місто.

Секретар РНБО Олексій Данілов також спростував заяви росіян про захоплення Бахмута на Донеччині та заявив, що Україна контролює частину міста.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російським окупантам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Триває просування Сил оборони.

Натомість активність наступальних дій ворога на Бахмутському напрямку дещо знизилась.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *