ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ б’ють по «вагнерівцях», коли ті виходять із Бахмута

Наталя Дуляба

|

Росіяни продовжують ротацію у Бахмуті, заводячи на заміну бійцям ПВК «Вагнер» своїх десантників, мотострілецькі підрозділи. А українські військові, користаючись моментом, б’ють «вагнерівців», коли ті виходять із міста. Про це в ефірі національного телемарафону 30 травня розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Так, останні кілька днів окупанти в Бахмуті зосереджені на ротації, відтак тут суттєво поменшало боєзіткнень. Днями на цій ділянці фронту фіксували по 2-3 боєзіткнення, а протягом останньої доби – жодного.

«На місце «вагнерівців» заходить другий-третій склад російських бригад. І це відведення має гнітючий вплив на них, адже вони бачать, в якому стані виходять злочинці з «Вагнера». Плюс в дорогу ми їм теж насипаємо щедро. В результаті за цю добу було 80 окупантів ліквідовано, 119 зазнали поранень, знищено одну БМП, безпілотник, зенітну гармату, 2 авто та 5 складів із боєприпасами», – сказав Сергій Череватий.

При цьому він наголосив, що вихід «вагнерівців» з Бахмута є результатом героїчних дій українських військових.

«Нам вдалося знищити злочинне угруповання «Вагнера», зламати його їхній бойовий потенціал, а всі ці бравурні заяви – це просто латентна капітуляція. Він (керівник ПВК «Вагнер» Євген Прігожин, – ред.) тікає, залишає Бахмут, щоб зберегти залишки свого угруповання», – підкреслив Череватий.

Військовий припустив, що найближчим часом «вагнерівці» навряд чи повернуться у Бахмут у зв’язку зі знищення значної частини угруповання. Подальша доля цієї приватної військової компанії залежить від військово-політичного керівництва РФ.

Тим часом у Бахмут Росія заводить ті свої найкращі підрозділи, які ще залишились. Це, за словами Сергія Череватого, десантно-штурмові і мотострілецькі підрозділи. Їхнє оснащення теж не в найкращому стані, тому зараз РФ намагається цю ситуацію виправити.

Нагадаємо, 25 травня стало відомо, що в передмісті Бахмута «вагнерівців» замінили на військових російської армії. В самому ж місті на той момент бійці ПВК все ще були присутніми.

Згодом про це ж заявила і британська розвідка, а сам власник «Вагнера» Євгеній Прігожин анонсував, що до 1 червня передасть свої позиції у Бахмуті Міноборони РФ. Хоча Прігожин ще на початку травня говорив, що виводить своїх бійців із Бахмута.

Передісторія

19 травня в ЗСУ заявили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати рашистів.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування по флангах у передмісті Бахмута і фактичне наближаються ЗСУ до взяття міста у тактичне оточення.

Станом на 24 травня українські військові мали успіхи на бахмутському напрямку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *