ОСТАННІ НОВИНИ

Інтенсивність ворожих атак на Бахмутському напрямку значно знизилась, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що інтенсивність російських атак на Бахмутському напрямку суттєво знизилась – за минулу добу біля самого міста відбулось лише одне бойове зіткнення. Але загалом рашисти продовжують обстрілювати позиції Сил оборони. Про це пише Армія.inform.

Так, попри суттєве зниження атак на Бахмутському напрямку, росіяни продовжують активно гатити по позиціях українських військ. Лише за добу на цьому напрямку окупанти здійснили 250 обстрілів із різного озброєння.

Втім Сили оборони теж били по ворогу у відповідь і ліквідували 80 окупантів, 99 поранили і ще одного взяли у полон. Крім того, на Бахмутському напрямку наші захисники знищили 3 артилерійські установки ворога, станцію радіоелектронної боротьби і склад із боєприпасами.

«Наразі ворог проводить ротацію своїх військ, замінюючи бійців ПВК «Вагнер» на інші підрозділи», – зауважив Сергій Череватий.

Ротацію тих «вагнерівців», які вижили у районі Бахмута, він порівняв із втечею з поля бою після поразки. Адже за 10 місяць їм так і не вдалося повністю захопити це українське місто.

Нагадаємо, 25 травня стало відомо, що в передмісті Бахмута «вагнерівців» замінили на військових російської армії. В самому ж місті на той момент бійці ПВК все ще були присутніми.

Згодом про це ж заявила і британська розвідка, а сам власник «Вагнера» Євгеній Прігожин анонсував, що до 1 червня передасть свої позиції у Бахмуті Міноборони РФ. Хоча Прігожин ще на початку травня говорив, що виводить своїх бійців із Бахмута.

Передісторія

19 травня в ЗСУ заявили, що перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати рашистів.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування по флангах у передмісті Бахмута і фактичне наближаються ЗСУ до взяття міста у тактичне оточення.

Станом на 24 травня українські військові мали успіхи на бахмутському напрямку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *