ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні аварійно вимкнули світло, «Укренерго» з’ясовує причину

Наталя Дуляба

|

Енергетики з’ясовують причину раптового знеструмлення деяких споживачів у низці областей України у вівторок, 30 травня. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

«Близько 13:00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей», – йдеться у повідомленні.

При цьому енергетики наголошують, що причиною цьому є технічні неполадки, а не дефіцит потужностей в енергосистемі. В «Укренерго» вже розпочали розслідування цього інциденту.

ДОПОВНЕНО: як уточнили у ДТЕК, відключення світла почалось о 13:28 год. по всій Україні через те, що спрацювала автоматика на енергетичній інфраструктурі. Це сталось через зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України.

Заживлення споживачів уже розпочали, повернути світло українцям планують протягом найближчих годин.

Нагадаємо, раніше в «Укренерго» попереджали, що навесні і влітку цьогоріч в енергосистемі може бути дефіцит потужності через пошкоджене обстрілами обладнання.

Втім енергетики запевняли, що вимкнення світла влітку є крайнім варіантом, а ймовірний брак потужності планують компенсувати іншими способами.

Разом із тим українців закликали знову економити електрику у вечірній час – з 19:00 до 22:00 год. Із кінця травня Україна також тимчасово призупинила експорт електроенергії, аби покрити потреби своїх споживачів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *