ОСТАННІ НОВИНИ

Українців знову закликають економити електрику у вечірні години

Наталя Дуляба

|

Через зменшення обсягу виробництва українців знову просять економити електроенергію у вечірній час – з 19:00 до 22:00 год. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

Атака росіян «Шахедами» і ракетами у ніч на 19 травня не призвела до пошкоджень магістральних мереж. Однак уже вдень обстрілами були пошкоджені магістральні лінії, які забезпечували видачу потужності однієї з електростанцій на сході України.

Також на прифронтових територіях і в прикордонних областях пошкоджень зазнають розподільчі мережі, адже їх окупанти теж обстрілюють. Тому наразі триває відновлення цих об’єктів, а також ремонтна кампанія на низці атомних та теплових електростанцій.

«Через сукупність цих факторів зменшився обсяг виробництва електроенергії. Наразі її достатньо для покриття потреб споживачів, але для збереження балансу в вечірні години необхідно ощадливе споживання електроенергії», – йдеться в повідомленні.

Відтак в «Укренерго» закликають громадян більш ощадливо використовувати електрику ввечері з 19:00 до 22:00 год., а енергоємні прилади вмикати вночі, зранку чи вдень.

«Вимкнувши декілька електроприладів або використовуючи їх не час вечірнього піку, ви допоможете зменшити навантаження на енергосистему та полегшити її балансування», – додають енергетики.

При цьому при зниженому споживанні у нічні та денні години Україна й надалі експортує електроенергію в Молдову та Польщу.

Нагадаємо, напередодні 18 травня під час чергової атаки росіяни поцілили в об’єкти енергетичної інфраструктури, без світла тимчасово залишились деякі населені пункти у п’ятьох областях України.

Раніше в «Укренерго» говорили, що навесні і влітку в енергосистемі зазвичай є надлишок потужності, однак цьогоріч через пошкодження обладнання можливий дефіцит.

Разом із тим енергетики кажуть, що вимкнення світла українцям влітку є крайнім варіантом, можливий дефіцит потужності планують компенсувати іншими способами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *