ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» прокоментували можливість відключення електроенергії влітку

Анастасія Диняк

|

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що відключення електроенергії є останнім способом для уникнення дефіциту в енергосистемі влітку. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Дефіцит, який може бути протягом літа, не означає відключень споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і відключення споживачів – останній у переліку по пріоритетності», – підкреслив Кудрицький.

За його словами, найбільш очевидний спосіб збалансування української енергосистеми буде імпорт електроенергії з країн ЄС. Другий – максимізувати використання нашої теплової та гідрогенерації: тих енергоблоків, які не перебуватимуть у планових ремонтах чи які не є пошкоджені російськими ракетними обстрілами.

Українських споживачів також закликали зощадливо споживати енергоресурси, особливо з 19:00 год. до 22:00 год. та намагатися переносити споживання із цих годин або на ніч, або на денні години.

Нагадаємо, раніше очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, що весна і літо зазвичай мають надлишкову потужність в енергосистемі, однак цього року через пошкодження обладнання можливий дефіцит.

Попри це, у Міненерго заявили, що введення графіків відключень світла не буде.

Станом на 12 травня українська енергосистема працювала стабільно. Електроенергії наразі достатньо для покриття потреб усіх категорій споживачів.

Уночі 18 травня росіяни поцілили в об’єкти енергетичної інфраструктури, без світла залишилися понад 20 населених пунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *