ОСТАННІ НОВИНИ

«Укренерго» очікує дефіцит електроенергії влітку

Анастасія Диняк

|

Очільник НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, що весна і літо зазвичай мають надлишкову потужність в енергосистемі, однак цього року через пошкодження обладнання можливий дефіцит. Про це пише Українська правда.

Так, весна та літо є традиційно сезонами з надлишковою потужністю, що дозоляло Україні експортувати електроенергію, однак цьогоріч через значні пошкодження електростанцій може виникнути дефіцит і влітку.

«Ремонтна кампанія весни-літа 2023 року буде однією з найскладніших. На це впливають масштабні руйнування, яких зазнала енергосистема взимку, і те, що в окупації залишається декілька великих електростанцій», – зазначив Кудрицький.

Він додав, що потужності цих електростанцій не вистачало взимку і не вистачає зараз. Україна активує всі наявні генеруючі потужності, аби підтримувати баланс енергосистеми у період ремонтів.

Кудрицький підкреслив, що дефіцит буде компенсуватися збільшенням потужності на теплових електростанціях, які будуть доступні нам. Також можливо, що замість експорту електроенергії, який зараз здійснюється, буде активовано імпорт для покриття споживання.

Попри це, у Міненерго заявили, що введення графіків відключень світла не буде.

«Останніми днями у деяких ЗМІ шириться недостовірна інформація про нібито введення у травні графіків обмежень постачання електроенергії побутовим споживачам. Міністерство енергетики України офіційно заявляє: ця інформація не відповідає дійсності! Введення жодних графіків обмежень постачання електроенергії не планується», – йдеться у повідомленні.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що наразі триває активна підготовка енергосистеми до нового опалювального сезону.

«Зокрема, Міністерством енергетики спільно з усіма енергетичним компаніями країни, що генерують, передають та розподіляють електроенергію, складено оптимізований графік ремонтів. Наразі відключення споживачів від електропостачання можуть відбуватися виключно внаслідок пошкодження російськими окупантами об’єктів генерації і мережевої інфраструктури», – зазначив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *