ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вдарили по медзакладу у Дніпрі. Оновлено

Анастасія Диняк

|

26 травня російські окупанти завдали удару по медичному закладу у Дніпрі, є загиблий та понад 20 поранених. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

«Ракетний удар по Дніпру. Рашистські виродки поцілили по медзакладу. Є постраждалі. Інформація уточнюється», – йдеться у повідомленні.

Станом на 12:09 год. відомо про одного загиблого та 15 поранених осіб. Порятунок постраждалих триває.

Відомо, що загиблим виявився 69-річний чоловік, який проходив повз.

«Серед поранених у Дніпрі – двоє дітей. Хлопчики 3 та 6 років. Обоє шпиталізовані. Лікарі оцінюють їхній стан, як середньої тяжкості», – зазначив Лисак.

Станом на 13:48 год. кількість загиблих зросла до двох осіб.

«З-під завалів будівлі ветклініки, яку також понівечив ворог, дістали тіло загиблого чоловіка», – повідомив очільник ОВА.

Оновлено:

Станом на 13:17 год. кількість постраждалих унаслідок ракетного удару зросла до 23 осіб. 21 людина – в стаціонарі, з них троє – «важкі».

Рятувальникам вдалося локалізувати пожежу в медзакладі. Гасіння триває.

Унаслідок удару дві будівлі зайнялися. Вогонь охопив 500 кв. м., рятувальники приборкують пожежі. На місці працюють всі екстрені служби.

Окрім того, вночі 26 травня росіяни пошкодили у Дніпрі приватне домоволодіння, два приватні підприємства, заправку та транспортне підприємство.

Унаслідок нічної атаки постраждав працівник заправки. Йому надали меддопомогу – лікуватиметься вдома.

Наголосимо, Женевська конвенція про захист цивільного населення під час війни (1949 р.) захищає цивільні лікарні, навіть якщо в них лікуються військові.

Стаття 18 конвенції передбачає, що «цивільні лікарні, організовані для надання допомоги пораненим, хворим, інвалідам та породіллям, за жодних обставин не можуть бути об’єктом нападу, натомість вони завжди користуються повагою сторін конфлікту й перебуватимуть під їхнім захистом». Держави, які є сторонами конфлікту, забезпечують усі цивільні лікарні свідоцтвами, які підтверджують, що вони є цивільними лікарнями.

Стаття 19 мовить: «Захист, на який мають право цивільні лікарні, не може припинитися, якщо вони використовуються, крім виконання гуманітарних обов’язків, для вчинення дій, шкідливих для супротивника. Захист, однак, може бути припинено лише після відповідного попередження, у якому в усіх відповідних випадках установлено обґрунтований строк, і після того, як таке попередження залишилося без уваги.

Те, що в цих лікарнях лікуються поранені та хворі із числа особового складу збройних сил, або наявність стрілецької зброї та боєприпасів, вилучених у таких комбатантів, але ще не зданих відповідним службам, не вважається діями, шкідливими для супротивника».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *