ОСТАННІ НОВИНИ

Активність наступу росіян на бахмутському напрямку знизилася, — Маляр

Анастасія Диняк

|

Цієї доби активність наступальних дій ворога на Бахмутському напрямку дещо знизилась. Разом з тим кількість обстрілів стабільно висока. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Так, у місті Бахмут бої зменшились, ворог продовжує зачистку районів, взятих ним під контроль. Українські війська контролюють південно-західну околицю міста в районі «Літак».

У передмісті тривають бої, ворог намагається зайняти вигідні позиці, але йому це не вдається.  На певних ділянках ворог в обороні. Несе великі втрати.

«По флангах на півночі і півдні від Бахмута в нас є незначне просування», — додала Маляр.

Нагадаємо, видання The New York Times оприлюднило відео з безпілотника, на якому видно зруйнований Бахмут на Донеччині, який досі залишається епіцентром бойових дій.

Як повідомляв Львівський портал, речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий 19 травня підтвердив, що Збройні сили України перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати.

Згодом командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ЗСУ просуваються по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаються до взяття міста у тактичне оточення.

Щодо Бахмута, під час пресконференції у Хіросімі в Японії президент України Володимир Зеленський заявив, що станом на 21 травня російські окупанти не захопили місто.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російським окупантам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Триває просування Сил оборони.

Напередодні Маляр повідомила, що у Бахмуті тривають важкі бої. Ситуація критична, але українські війська тримають оборону в районі «Літак».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *