ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни втратили частину панівних висот довкола Бахмута, – Маляр

Анастасія Диняк

|

Російським окупантам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Триває просування Сил оборони. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Так, за її словами, просування українських військ у передмісті по флангам ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті.

«Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому, ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись», – зазначила Маляр.

Вона також додала, що оборонці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об‘єктами та приватним сектором Бахмута у районі «Літак».

Нагадаємо, напередодні Маляр повідомила, що у Бахмуті тривають важкі бої. Ситуація критична, але українські війська тримають оборону в районі «Літак».

Ще днем раніше Ганна Малр повідомляла, що Росія перекинула на Бахмутський напрямок ще декілька тисяч військових. Через це українські захисники дещо знизили темпи просування.

Додамо, що напередодні Американський інститут вивчення війни заявив про те, що українські війська перехопили тактичну ініціативу та досягли тактично значних успіхів в районі Бахмута у ході контрнаступальних операцій.

Речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий 19 травня також підтвердив, що Збройні сили України перехоплюють ініціативу на Бахмутському напрямку та намагаються контратакувати.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *