ОСТАННІ НОВИНИ

У Бахмуті окупанти перейшли до «сирійської» тактики випаленої землі, – Сирський

Ольга Денисяка

|

9 квітня Командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав найгарячіші ділянки фронту на Бахмутському напрямку. Про це повідомляє Military Media Center Сил оборони та безпеки України.

Там він заслухав командирів військових частин та угрупувань щодо ходу оборони та проблемних питань, які потребують негайного вирішення. На місці прийняв оперативні рішення та поставив задачі. 

Також Командувач зустрівся з особовим складом бригад Сухопутних військ, Десантно-Штурмових військ, Територіальної оборони, які сьогодні героїчно протистоять наступу ворога на Бахмутському напрямку та відзначив найкращих бійців нагородами, цінними подарунками та грошовими преміями.

«Наші мужні воїни своїми діями виснажили вагнерівців, тому ворог змушений зараз залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої «сирійської» тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації  і вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована», – повідомив Олександр Сирський.

Як повідомляв Львівський портал, днями власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин знову оголосив про захоплення Бахмута, проте у ЗСУ спростували цю заяву і наголосили, що ворог «дуже далекий від захоплення міста».

Водночас у Східному угрупованні військ ЗСУ підтвердив, що засновник «Вагнера» підняв російський прапор над будівлею мерії Бахмута, але вона вже давно знищена. При цьому найманці надалі зазнають значних втрат у місті.

Наприкінці березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку потроху падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку. Незважаючи на це, ситуація у Бахмуті досі є надскладною, місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський говорив, що хоч у Бахмуті наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв, ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог тут видихається.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що ситуація в Бахмуті на Донеччині – найскладніша. Ворог не контролює місто, рішення про відхід Сил оборони може бути ухвалено при загрозі великих втрат особового складу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *