ОСТАННІ НОВИНИ

Захисники просунулися на Бахмутському напрямку, – Маляр

Анастасія Диняк

|

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що російські окупанти нібито нестачею зброї виправдовують власні невдачі та успіхи українських військових на Бахмутському напрямку.

«Аналіз повідомлень показує, що для ворога це місто має надважливе значення. Майже сакральне. Як ворог висвітлює інформацію про бої у Бахмуті? Хвалить себе, розповідає про нібито успіх та вигадує сюжети про наше військове командування», – зазначила заступниця міністра.

Маляр наголосила, що росіяни дають неправдиву інформацію про нестачу боєприпасів та озброєння, щоб виправдати свої невдачі.

За її словами, реальна ситуація така:

  • ворогу не вдалось реалізувати свої плани;
  • ворог поніс великі втрати живої сили;
  • наші оборонці просунулись на Бахмутському напрямку вперед на 2 км;
  • жодної позиції у Бахмуті цього тижня ми не втратили.

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський також повідомляв, що після успішного контрудару Сил оборони російським окупантам довелося відступати на 2 км на деяких ділянках у Бахмуті.

Передісторія

Інтенсивні бойові дії у Бахмуті тривають вже дев’ять місяців поспіль. Наприкінці березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку потроху падає, але рашисти натомість почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку. Незважаючи на це, ситуація у Бахмуті досі є надскладною, місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій.

На початку квітня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський відзначив, що в Бахмуті росіяни перейшли до тактики випаленої землі, яку активно застосовували у Сирії. Незважаючи на перетворення міста у руїни, Україна все ще контролює ситуацію.

При цьому генерал-полковник Сирський вважає, що ЗСУ рано чи пізно скористаються тим, що ворог видихається саме на цій ділянці фронту. Про контратаки українських захисників, після яких ворог утік із деяких позицій у Бахмуті, стало відомо на початку травня.

У Міноборони кажуть, що саме завдяки сирійській тактиці рашистам вдається, хоч і повільно, але все ж таки просуватись у Бахмуті. Це відбувається тому, що українським військовим стає практично неможливо тримати оборонні позиції на території, де практично зруйновані всі будівлі.

Перед 9 травня рашисти обстріляли Бахмут забороненими фосфорними боєприпасами. Бажаючи остаточно захопити місто до сакральної дати, окупанти також перегрупувались та ще більше посилили інтенсивність обстрілів.

Президент Володимир Зеленський каже, що рішення про відхід Сил оборони з Бахмута може бути ухвалено лише при загрозі великих втрат особового складу. Втім це тоді створить сприятливі умови для наступу російських окупантів на Краматорськ та Слов’янськ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *