ОСТАННІ НОВИНИ

Львів просить Кабмін погасити майже мільярд гривень боргу за тепло

Ангеліна Підлуська

|

Львівський виконавчий комітет звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням компенсувати майже мільярд гривень боргу перед місцевими тепловиками. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Як пояснила заступниця міського голови, Ірина Маруняк, держава не виплачує 996 мільйонів гривень компенсації за різницю в тарифах на теплопостачання.

 

«У зв’язку з воєнним станом, в Україні діє закон, який забороняє підвищення тарифів на теплопостачання для населення. Тому ми не збільшуємо тарифи і залишаємо їх на рівні, який був встановлений на початок війни. Ці тарифи були затверджені ще у 2018 році, і включають зарплату працівників теплоенергетики на рівні 5 тис. 200 грн. Зрозуміло, що ця зарплата не є достатньою для працівників. Таким чином, місто змушене дотувати теплоенергетику, щоб забезпечити гідну оплату праці. Тому міська рада виділяє кошти у розмірі 640 млн грн на погашення різниці в тарифах для ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» на поточний рік», – повідомила Ірина Маруняк.

За її словами, якщо держава не погашає борги за різницею в тарифах то існує ризик невиплати заробітної плати працівникам та неможливості оплатити за газ.

Станом на 31 грудня 2022 року борг за природний газ теплопостачальних підприємств Львова перед НАК «Нафтогаз України» становив 841,1 млн грн.

У мерії просять уряд компенсувати борг і повернути місцевим бюджетам кошти до 1 вересня 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *